Lotte Breur geïnstalleerd als kinderburgemeester

Pijnacker-Nootdorp heeft sinds deze week officieel een kinderburgemeester. Eerder deze maand, op 9 november werd Lotte Breur al gekozen tot kinderburgemeester, maar donderdag werd ze officieel geïnstalleerd in haar functie door burgmeester Bjorn Lugthart. En je bent pas echt burgemeester als je ook een echte keten hebt. Deze werd voor Lotte gemaakt.

Lotte deed mee aan de verkiezingen voor kinderburgemeester. Tijdens de presentatie die ze gaf liet ze weten dat ze de mening van kinderen wil laten horen en goed wil luisteren naar de ideeën van andere kinderen in de gemeente en hier iets mee doen. Als eerste op haar agenda staat het verlichten van alle fietspaden en ook wil ze dat er meer speeltuinen komen. Verder vindt Lotte het belangrijk dat vluchtelingen aandacht krijgen, dat zij kunnen sporten en muziek maken. Dit alles wil ze niet alleen doen, maar samen met de andere kandidaten.

Kinderburgemeester krijgt speciale keten
Donderdagavond was het officiële moment, de installatie. Burgemeester Björn Lugthart  mocht de keten omdoen bij Lotte “Ik ben er van overtuigd dat jij een hele goede kinderburgemeester zal zijn. Komend jaar gaan wij samen op pad, ga je veel meemaken, ontdekken en meedenken. Het is een baan met verantwoordelijkheid, met belangrijke en serieuze momenten zoals dodenherdenking. Maar als kinderburgemeester mag ook veel leuke en bijzondere dingen gaan doen. We gaan er samen er een mooi jaar van maken. Ik heb er zin in!”

Stemmers bedankt
Lotte sprak nadat ze geïnstalleerd was de gemeenteraad toe: “Ik ben heel blij dat ik hier mag staan. Dat heb ik niet aan mijzelf te danken. Maar vooral aan iedereen die op mij heeft gestemd. Niet alleen de kandidaten kinderburgemeester, maar ook de kinderen uit mijn klas. Ik wil hun graag bedanken. Ik ben ook blij dat de echte burgemeester en wethouders besloten hebben dat er een kinderburgemeester komt.” Zij deed via de livestream tot slot nog even de groetjes aan de opa’s en oma’s in Winterswijk en Brazilië.

Manifest ondertekend
Met deze stap is de gemeente Pijnacker-Nootdorp lid geworden van het Nederlands Genootschap van kinderburgemeesters. Zij zetten zich in voor kinderparticipatie en de kinderrechten en vinden het heel belangrijk dat kinderen mee mogen denken en doen. Dit gaat Lotte ook doen voor alle kinderen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ondertekende de nieuwe kinderburgemeester en burgemeester samen een manifest.