Toch nog kans op speelhal in Nootdorp

Er bestaat een kans dat er in de toekomst toch een tweede speelhal in de gemeente Pijnacker-Nootdorp kan komen. Nog voor de zomer behandelt de gemeenteraad een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dan zal er opnieuw een discussie op gang komen over de vraag of zo’n tweede speelhal in de gemeente kan worden toegestaan.

Op dit moment kan dat volgens de APV niet: de verordening staat maar een zo’n gokinrichting  toe binnen de gemeentegrens. En die komt er al: horecabedrijf Hajé krijgt toestemming om een speelhal te openen in het restaurant langs de A13, op het grondgebied van Delfgauw. Van der Valk maakte daar bezwaar tegen, omdat deze hotelketen er zelf een wil in het hotel in Nootdorp.

Tijdens de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad bleek donderdagavond dat de raad vast wil houden aan de toezeggingen die aan Hajé zijn gedaan, en die nu in een bestemmingsplan worden vastgelegd. Het zou onbehoorlijk bestuur zijn om de discussie over die speelhal te heropenen omdat zich nu een nieuwe gegadigde heeft gemeld. Maar wel kondigden verschillende fracties aan dat ze bij de behandeling van de nieuwe APV nog eens goed willen discussiëren over de vraag of een tweede speelhal in de gemeente toch kan worden toegestaan.

Extra impuls

Manuela Bijl (Eerlijk Alternatief): “Wij zouden het helemaal niet raar vinden als Van der Valk ook toestemming zou krijgen. Een APV gaat toch niet over het vestigingsbeleid?” Ook Bianca van Petegem Gemeentebelangen) wil hier opnieuw naar kijken. Een speelhal bij het hotel in Nootdorp zou ook economisch gezien misschien een extra impuls kunnen betekenen. Maar er zijn ook tegenstanders. Rob van der Welle (CU-SGP) wil die ene speelhal langs de A13 al niet, omdat zo’n inrichting verslaving in de hand werkt, en daar zou de gemeente volgens hem helemaal niet aan mee moeten werken.

Het bestemmingsplan met de speelhal bij Hajé zal over twee weken door de raad als hamerstuk worden aangenomen, zo werd donderdagavond al duidelijk. Maar de discussie of er nog zo’n gokinrichting in de gemeente kan komen wordt dus over enkele maanden voortgezet.