Wandelen met mantelzorgers

De SWOP (Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp) is gestart met wandelgroepen voor mantelzorgers. Acht weken lang kunnen mantelzorgers in een zomers jasje wandelen in alle woonkernen van Pijnacker-Nootdorp.

Stressverlagend

De afgelopen maanden waren er vanwege de coronamaatregelen weinig mogelijkheden voor de reguliere mantelzorgontmoetingen. En daarom wil de SWOP juist deze zomer mantelzorgers de gelegenheid bieden elkaar te zien en te ontmoeten. “Wandelen zorgt voor vermindering van stress en bevordert je welzijn”, legt mantelzorgconsulent Nienke Oldenhuis van de SWOP uit. “Al lopend geniet je van de natuur, bouw je je conditie op en maak je kennis met mensen die het zorgen voor een ander ook van binnenuit kennen. Het is een laagdrempelige manier van lotgenotencontact die we in alle drie de woonkernen kunnen aanbieden.”

Aanmelden niet nodig

De wandelingen duren drie kwartier tot een uur en er wordt een gemiddeld wandeltempo aangehouden. Ook hier geldt dat er 1,5 meter afstand tot elkaar bewaard wordt. Aanmelden is niet nodig. Wie zin heeft, kan gewoon aansluiten. Mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis van de SWOP lopen met de groepen mee.

Wanneer?

* Maandagavond 19.00 uur (al gestart op 6 juli) in Delfgauw: startpunt is welzijnscentrum de Kiezel, Laan der Zeven Linden 175.
* Donderdagmiddag 14.00 uur (start op 9 juli) in Nootdorp: startpunt is CulturA & Zo, Dorpsstraat 7.
* Vrijdagochtend 11.00 uur (start op 10 juli) in Pijnacker: startpunt is welzijnscentrum Keijzershof, Floralaan 102.

Meer weten?

Meer weten over deze wandelgroepen of mantelzorgondersteuning vanuit de SWOP? Neem contact op met mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis via 06-20 203 111 of Nienke Oldenhuis via 06-575 315 63. Of stuur een mail naar mantelzorg@swop.nl