De Waterwilg heeft een natuur- en educatietuin

Wethouder Bernard Minderhoud opende woensdagmorgen op het schoolplein van basisschool de Waterwilg in Nootdorp een natuur- en educatietuin. Die tuin draagt bij aan het bewegen, leren over planten en kruiden en over tuinieren. Er is onder andere een insectenhotel, een plek om met een groepje te zitten, een palenbos en een groententuin waarin leerlingen kunnen werken.

De Waterwilg werkt er aan om officieel een Gezonde School te worden. De gezondheid van de leerlingen is al jaren een aandachtspunt, en nu wil de school ook volgens de Gezonde School-aanpak gaan werken. Ook duurzaamheid is een belangrijk thema op De Waterwilg. Sinds enige tijd is de school al afvalvrij.

Tijdens de opening liep de wethouder met leerlingen uit elke groep de tuin in om de bewegwijzering te onthullen. Voor een van de leerlingen van groep 5 was er nog een bijzondere verrassing. Hij gaat de Alpe d’Huez beklimmen op zijn fiets en ontvangt hiervoor van school een cheque ter waarde van €750 als sponsorbijdrage voor de actie van het Kankerfonds.