Wethouder van Egmond voorgedragen als burgemeester

Wethouder José van Egmond is voorgedragen als burgemeester van gemeente Reimerswaal, in opvolging van waarnemend burgemeester Piet Zoon. Sinds 2010 is zij wethouder in gemeente Pijnacker-Nootdorp en heeft zich ingezet voor aangelegenheden binnen haar ruime portefeuille, zoals economie en onderwijs. Burgemeester Ravestein van Pijnacker-Nootdorp: “Het burgemeesterschap van Reimerswaal is een mooie volgende stap voor José van Egmond. Wij zullen haar missen en wensen haar vast veel succes.”

José van Egmond is gelukkig met deze kans. “Ik zie het burgemeesterschap van de gemeente Reimerswaal als een nieuwe uitdaging. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de raad van Reimerswaal en kijk uit naar de samenwerking.”

Voordracht

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties zal een voordracht voorbereiden. Op basis van deze voordracht volgt een Koninklijk Besluit. Het ziet ernaar uit dat dit slechts formaliteiten zijn: de installatie van mevrouw Van Egmond als burgemeester is al ingepland op donderdag 21 september 2017.