Bouwplannen voor Spui in Delfgauw ter inzage

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Spui in Delfgauw donderdag ter inzage gelegd. Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om eventuele bezwaren in te brengen. Het bestemmingsplan is gewijzigd om woningbouw op die plek langs de Pijnackerse Vaart mogelijk te maken. Er zijn plannen voor deze locatie voor tien twee-onder-een-kapwoningen, een vrijstaande woning en vier goedkope huurwoningen. Het bedrijfsgebouw op het terrein zal worden verbouwd tot twee wooneenheden.
De plannen voor woningbouw op deze locatie bestaan al jaren. Ze zijn nu zo concreet dat ze op korte termijn kunnen worden gerealiseerd. Het terrein ligt centraal in de kern van Delfgauw. Het gaat om een voormalige bedrijfslocatie achter de Delftsestraatweg.

Tijdens het vooroverleg over de wijziging van het bestemmingsplan hadden al verschillende omwonenden hun visie bij de gemeente ingeleverd. Zo wees een van de insprekers erop dat jongeren en volwassen regelmatig gebruik maken van het Spui, en dat er een soort vrije speelomgeving is ontstaan. De indiener van deze visie illustreerde dat met een foto, die nu ook in de ter inzage gelegde plannen is opgenomen. De reclamant suggereerde om één woning minder te bouwen, zodat deze plek behouden kan blijven.

Maar het college van B & W heeft die suggestie afgewezen. Er zijn in Delfgauw speelplekken genoeg, verspreid over de dorpskern, en deze locatie hoort daar niet bij, aldus B & W.