Eerlijk Alternatief: Geen tweede Lidl

De gemeenteraadsfractie Eeerlijk Alternatief ziet niets in de plannen om aan de Korteweg, op de locatie waar voorheen de Welkoop gevestigd was, een tweede vestiging van supermarkt Lidl toe te staan. Als er toch een tweede vestiging van de ’Duitse grootgrutter’ zou moeten komen, dan zou de fractie die liever zien in het naastgelegen winkelcentrum Ackershof, om zo meer winkelend publiek te trekken. Eerlijk Alternatief heeft inwoners van de gemeente en ondernemers opgeroepen om voor 12 mei bezwaar te maken tegen de voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan voor de Korteweg.
De fractie heeft ook bezwaar tegen aanpassing van het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Boezem Oost. Het college van B & W heeft de raad voorgesteld daar een hogere milieucategorie mogelijk te maken. Eerlijk Alternatief is het daar niet mee eens. “Wij zijn pertinent tegen het toelaten van zwaardere industrieën die geur-, stank- en geluidsoverlast geven in een gebied dicht bij het centrum, groengebieden en de wijk in aanbouw Ackerswoude”, aldus de fractie in een persbericht.

Raadslid Manuela Bijl denkt dat fe toekomstige kopers en bewoners van de nieuwe wijk daar totaal niet van op de hoogte zijn: “…zeker als je hier niet vandaan komt heb je geen flauw idee dat dergelijke industrieën op Boezem Oost zich in je toekomstige achtertuin kunnen gaan bevinden.”