Kraaienrit, de blijste toer van Nederland

Op zaterdag 18 juni om 12.30 uur gaat De Kraaienrit zijn vierde lustrum beleven of wel de 20e keer. Het speciale evenement start om 12.30 uur bij de ingang en op het terrein van het Buurtschap Craeyenburch, dat tevens de plaats van aankomst is tussen 14:00 uur en 15:00 uur. Daarna is er nog een feestje op het terrein voor de deelnemers. De Kraaienrit is een heus Nootdorps begrip geworden. Op zaterdag 18 juni om 12.30 uur gaat De Kraaienrit zijn vierde lustrum beleven of wel de 20e keer. Het speciale evenement start om 12.30 uur bij de ingang en op het terrein van het Buurtschap Craeyenburch, dat tevens de plaats van aankomst is tussen 14:00 uur en 15:00 uur. Daarna is er nog een feestje op het terrein voor de deelnemers. De Kraaienrit is een heus Nootdorps begrip geworden.
Het bestuur De Kraai werkt samen met Ipse de Bruggen, Buurtschap Craeyenburch te Nootdorp. Het evenement is een jaarlijks terugkerend feestje en niet weg te denken bij de vele deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Het is een lustrumjaar! Vandaar dat de regio directeur Aimee Heidenrijk van Ipse de Bruggen, met plezier de stoet komt uitzwaaien bij de ingang van het terrein van het Buurtschap Craeyenburch. Ipse de Bruggen is blij met dit initiatief, omdat dit evenement aansluit op haar visie: Ieder mens is bijzonder en heeft het recht op een goed leven. Dat betekent zelf keuzes kunnen maken en bepalen wat belangrijk voor je is. Andere mensen om je heen hebben en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Jezelf ontwikkelen, capaciteiten benutten en je wensen en dromen kunnen realiseren.

De organisatie hoopt weer op veel belangstelling. Er rijden honderd vrachtwagens en enkele bussen en busjes voor mensen met een rolstoel. De passagiers zullen goeddeels bestaan uit bewoners van buurtschap Craeyenburch. In overleg met Ipse de Bruggen worden de passagiers geselecteerd, die zowel op het buurtschap, als zelfstandig verspreid over het dorp Nootdorp wonen. Gelukkig kan de Stichting de Kraai bouwen op een vaste groep enthousiaste vrijwilligers. Ook de chauffeurs met hun vrachtwagens blijven enthousiast. De bedrijven waar deze chauffeurs werkzaam zijn, blijven de Kraaienrit steunen. Daarbij heeft ook heeft de motorpolitie, om de stoet te begeleiden, weer hun medewerking toegezegd.

De route die dit jaar wordt gereden kun je vinden op www.kraaienrit.nl