Met al je problemen naar de bieb

Vragen en problemen op allerlei gebied zijn op 16 augustus op tafel te leggen bij de politie, het jongerenwerk en de gemeente in de PIjnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Van zeven tot acht uur ’s avonds worden daar maar liefst drie spreekuren tegelijkertijd gehouden: door wijkagent John Paapen, jongerenwerker Brenda de Wit en wijkmanager Kees Konings. De wijkagent is beschikbaar voor alle kwesties die met veiligheid en met politietoezicht te maken hebben. Het werk van de wijkmanager overlapt dit wel een beetje, maar ligt toch meer op gemeentelijk niveau. De wijkmanager is de verbindingspersoon tussen de bewoners van de wijk waar hij voor werkt en het gemeentebestuur. Ook onderhoudt hij contacten met de woningcorporaties en andere instellingen.
Brenda de Wit is specifiek beschikbaar voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Ze kan helpen of verwijzen op het gebied van school, werk, wonen, drugs en andere verslavingen, seks enzovoort. Ze helpt ook met het schrijven van brieven.

Je hoeft je voor de spreekuren niet aan te melden; je kunt er zo binnenlopen. Het bibliotheekfiliaal zit in het sociaal-cultureel centrum Buurt & Zo aan de Julianalaan 47 in Pijnacker.