Wachttijd woningzoekenden moet korter

Het duurt te lang om in de gemeente Pijnacker-Nootdorp een sociale huurwoning te krijgen, omdat het aantal goedkope huurwoningen te klein is. Toch wil de gemeente de wachttijd terug brengen. Hierover gaat het college van B & W prestatieafspraken maken met woningcorporatie Rondom Wonen en met huurdersvereniging Argos. Wethouder Piet Melzer zal samen met vertegenwoordigers van Rondom Wonen en Argos deze prestatieafspraken op 10 augustus ondertekenen. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis.
De woningcorporaties hebben niet genoeg geld om voldoende sociale huurwoningen te bouwen. Hierdoor zijn er dusal te weinig goedkope woningen voor de eigen inwoners, maar daar komt de problematiek van de statushouders nog bovenop. Ook Pijnacker-Nootdorp moet een aantal van deze nieuwkomers met een vluchtelingenstatus huisvesting bieden.

Samen met de corporatie en de huurdersvereniging zoekt de gemeente naar creatieve oplossingen. Een goede verdeling van de bestaande huurvoorraad staat daarbij centraal. Daarnaast is de gemeente ook met andere investeerders in gesprek om meer goedkope woningen in de gemeente te kunnen bouwen.