Mis niets met app van Wielerronde Nootdorp

Wil je niets missen van de Nootdorpse Wielerronde op donderdag 11 augustus, download dan de speciale app die Marnix Alsemgeest heeft gemaakt voor de iPhone en voor Android-telefoons en tablets. Met deze app kun je direct alle uitslagen zien, je kunt tweets uitwisselen met andere bezoekers van de wielerronde en je krijgt alle informatie over het programmma en de locaties. Het is dit jaar voor het eerst dat er een eigen app beschikbaar is, vertelt pr-man Claudio Houtman trots. “Op die manier kunnen we het publiek nog beter bij de wielerronde betrekken. Ik denk dat het zeker iets toevoegt. Vooral het feit dat je direct alle uitslagen kunt zien is heel handig.”
De verwachtingen bij de organisatie voor deze editie van het Nootdorpse wielerevenement zijn hoog gespannen. “Het wordt net als alle andere jaren weer een groot dorpsfeest, waarbij iedereen elkaar kan ontmoeten en kan genieten van alles wat er gebeurt. We blijven natuurlijk ook vernieuwen. Die app is een voorbeeld, en verder hebben we nu voor het eerst een groot scherm bij de jurybus waar je de koersen direct op kunt volgen.”

De stichting die de wielerronde organiseert heeft er in de afgelopen maanden al veel werk opzitten, vertelt Claudio. ”We beginnen al in januari met de voorbereidingen. Het vergt heel wat om alles in goede banen te leiden. Zo hebben we zeker 40 tot 50 vrijwilligers die op allerlei plekken worden ingezet.”

Hoogtepunten zijn er weer genoeg. De races voor kinderen vanaf 12 uur ’s middags zijn altijd leuk, maar ook de dikke bandenrace en de burgerrace in de middag zijn prachtig. Natuurlijk vormen de criteriums voor dames (14- 16 uur) en heren (16 – 17.30 uur) de sportieve hoogtepunten, maar het visuele spektakel is toch de bakfietsenrace, die vanaf zeven uur s avonds wordt gehouden. “Ja, dat wordt weer geweldig. Laten we hopen dat het weer een beetje meezit!”, zegt Claudio.