Van alles te beleven tijdens Bieslanddagen

Voor de 11e keer zijn op 3 en 4 september de Bieslanddagen. Op verschillende plekken in en rond Klein Delfgauw is er weer van alles te doen en te beleven.
De streekmarkt is er weer, het boerendoepad staat op het programma, en er zijn muzikale optredens, schapendrijfwedstrijden en nog veel meer.
Hoeve Biesland van Jan en Mieke Duijndam neemt ook deze keer een centrale plek in. De biologisch-dynamische melk- en vleesveehouderij aan de Bieslandseweg is volop in bedrijf. De weilandwinkel is open, net als de moestuin van de Groenteboerin, er zijn informatiestands, kinderen zijn welkom in de strohut en je kunt er ook een echte Bieslandse hamburger eten. Alleen al de fantastische koeientuin is een bezoek waard.

Ook in en om de halve molen is er van alles te doen. Imker Henk van Iersel vertelt alles over zijn bijenvolken, Wildbeheer Delfland geeft uitleg, je kunt ganzenborst proeven die ter plekke wordt gerookt en Alex Wedam geeft demonstraties met zijn roofvogels. Ook op De Uylenburg en het ernaast gelegen Walnotenlandje is van alles te beleven. Beeldenkunstenares Jacqueline van Roosmalen laat je daar stilte van de natuur in jezelf ervaren.

Op beide dagen is de streekmarkt weer open, op het terrein tegenover de tuin van de Groenteboerin. Hier vind je allerlei kramen met fantastische producten uit de eigen omgeving.

Op zaterdag kun je op alle locaties terecht van 12 tot 17 uur en op zondag zelfs al vanaf 10 uur. De Noordeindseweg vanuit Delfgauw en een deel van de Tweemolentjeskade zijn voor het verkeer afgesloten, maar er rijdt wel een pendelbus tussen Hoeve Biesland en de Noordeindseweg.

Meer informatie en het actuele programma is te vinden op de website van de Bieslanddagen.