Run op 12 inch-fietsen

De laatste 12 inch-race op 10 september in Pijnacker is in aantocht. Daardoor is er momenteel een run op 12 inch-fietsen aan de gang. Veel mensen die willen meedoen aan dit bijzondere sponsorevenement zijn er tot nu toe niet in geslaagd om z’n fiets te pakken te krijgen. Alle fietsen die door de organisatie te koop werden aangeboden, zijn al enige tijd uitverkocht. De 12 inch-race wordt sinds 2003 gehouden om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Plaatselijke ondernemers treden op als sponsor. De deelnemers verschijnen zo origineel mogelijk gekleed aan de start. Daardoor heeft het evenement in de loop der jaren het karakter gekregen van een carnavalsoptocht op kinderfietsjes.
De organisatie van het evenement doet via zijn website een oproep aan mensen die nog zo’n 12 inch-fietsje in de shuur hebben staan om die voor een zaht prijsje te koop aan te bieden. Verder worden fietsjes gevraagd én aangeboden op de Facebookpagina ’12-inch-race fietsenhoek’. “Op zoek naar 4 a 5 2 inch fiesjes, wie helpt me uit de band?”

Wie nog een fiets te pakken weet te krijgen kan zich nog inschrijven als deelnemer. Ook zijn inmiddels de kaarten te koop voor het eindfeest, dat ’s avonds wordt gehouden. Die kaarten zijn alleen in de voorverkoop te krijgen voor 10 euro per stuk, want aan de deur zijn ze niet te koop. De verkooppunten staan op de website www.12inch-race.nl.

De race op 10 september wordt de laatste. Het aantal deelnemers is de laatste jaren nogal teruggelopen. Daarom wil de organisatie er nu een knetterend eindfeest van maken. De opbrengst gaat naar onderzoek naar kinderkanker door het VUmc en naar de stichting Het Vergeten Kind.