Wethouder Melzer blijft in Nieuwkoop wonen

Wethouder Piet Melzer (VVD) verhuist niet naar Pijnacker-Nootdorp. Hij blijft in Nieuwkoop wonen. Daar moet de gemeenteraad nog wel mee instemmen: die moet hem eind deze maand voor de tweede keer ontheffng geven van het vereiste van ingezetenschap. Een wethouder moet volgens de regels wonen in de gemeente waarin hij werkt. Bij de samenstelling van een nieuw college van B & W komt het wel voor dat een wethouder van buiten de eigen gemeente wordt aangetrokken; die krijgt dan doorgaans de tijd om alsnog een huis in zijn nieuwe werkgemeente te vinden.
Piet Melzer werd in september vorig jaar tussentijds als vierde wethouder benoemd. Hij had toen al bedongen dat hij in zijn woonplaats Nieuwkoop wilde blijven wonen. De gemeenteraad gaf hem toen voor een jaar ontheffing van de verplichting om ingezetene te worden.

Het college van B & W heeft de gemeenteraad nu voorgesteld om die ontheffng opnieuw voor een jaar te verlenen. Het feit dat Melzer niet in Pijnacker-Nootdorp woont, is volgens het college ‘geen belemmering voor zijn functioneren’. Hij ‘toont betrokkenheid bij de plaatselijke gemeenschap, is goed benaderbaar en werkt nauw samen met de ingezetenen van en de instellingen die activiteiten ontplooien in Pijnacker-Nootdorp’, aldus het college in het raadsvoorstel.