Stichting Kinderboerderij officieel opgericht

Met een beperkte voorlezing van de oprichtingsacte en de statuten en de ondertekening door de bestuursleden ten overstaan van notaris mr. Jacques Wienen is vrijdag de Stichting Kinderboerderij Pijnacker officieel opgericht. Het initiatief van Tamara Valkenburg, die met steun van haar vader de plannen ontwikkelde voor een kinderboerderij in Pijnacker, komt daarmee een stap dichterbij. Tamara lanceerde enkele maanden geleden het plan om op een braakliggend stuk grond naast de Oude Klapwijkseweg, dat de gemeente wil bestemmen voor woningboouw, een kinderboerderij te vestigen. Die is er nu helemaal niet in Pijnacker-Nootdorp. Ook stoorde ze zich aan het feit dat door de bouwplannen veel dieren die nu op het stuk grond verblijven, zouden worden verdreven.
De jeugdige initatiefneemster kreeg in de afgelopen maanden veel bijval, ook van de zijde van gemeenteraadsleden. Of het terrein aan de Oude Klapwijkseweg inderdaad de locatie van de kinderboerderij zal worden valt nog te bezien. Er wordt ook naar andere geschikte plekken in Pijnacker gekeken.

Notaris Wienen verleent ook steun aan de kinderboerderij. Hij passeerde de oprichtingsacte zonder daar kosten voor in rekening te brengen.