Schade beperkt tot meterkast bij Brocante

Vanmorgen om 11.30 uur zijn de stoppen in de meterkast bij Brocante gesprongen. De schade bleef beperkt tot de groepenkast.

Brandlucht en flits
Enkele bezoekers zaten nog aan een kop koffie toen het licht uitviel, de eerste gedachte was een stop die gesprongen was. Al snel werd duidelijk dat er meer aan de hand was, er kwam een lichte brandlucht de zaak binnen. Bezoekers werden dringend verzocht het restaurant te verlaten. Bij het verlaten van het restaurant was een lichtflits te zien. (Jeroen den Harder, Pijnacker-Nootdorp.tv red.) had deze morgen een afspraak bij Brocante en was op dat moment één van de bezoekers)

Brandweer snel ter plaatse
De brandweer werd gebeld om te controleren of er niet ergens toch een brandje was ontstaan, ook omdat de gasleiding vlak in de buurt zit van de meterkast. Na een snelle inspectie door de brandweer bleek dit niet het geval. De schade is beperkt gebleven tot de meterkast en kon de brandweer terug naar de kazerne.

Flink balen
De meterkast zal vervangen moeten worden en de definitieve oorzaak zal nog onderzocht moeten worden. Medewerkers van Brocante hebben helaas door dit incident de deuren moeten sluiten en er zal nog bekeken moeten worden wanneer zij weer open kunnen. “Het is flink balen natuurlijk, zoiets vraag je niet om. Het is gebeurd, we zullen nu moeten inventariseren wat de schade is en hopen dat de schade snel hersteld is en wij weer open kunnen”, aldus de medewerkster.