Elizabeth Karsdorp is spits in de openbaar vervoersquiz

Wethouder Piet Melzer heeft maandagmiddag namens de gemeente een prijs uitgereikt aan Elizabeth Karsdorp, de gelukkige winnares van de ‘Hoe-spits-ben-jij-quiz’. Elizabeth kwam naar het gemeentehuis om een Fitbit Flex in ontvangst te nemen, een soort sporthorloge dat onder andere stappen telt en calorieverbranding bijhoudt.

De quiz is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden. Namens deze organisatie was Astrid Homan bij de uitreiking aanwezig. Zij vertelt: “Het doel van de quiz is om mensen bewust te maken van alternatieve reismogelijkheden. Het gaat dan ook niet om de beste antwoorden. We willen mensen helpen reistijden te verminderen, de spitsdrukte vermijden en de CO2-uitstoot terug te dringen. Het is een veelzijdig initiatief dat ook aspecten van werknemerstevredenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen omvat.”

De maandelijkse winnaars worden willekeurig uitgezocht, maar toch is de quiz pittig en interessant. Wethouder Melzer: “Het is mijn werk om hiermee bezig te zijn, maar zelfs ik zat bij sommige vragen even na te denken.”

Iedereen kan meedoen aan de quiz. Elke maand is er een nieuwe winnaar. De quiz is te vinden op deze webpagina.

Niels van Hemert

 

Foto’s: Lia van Halderen