[UPDATE] Hema Pijnacker gaat maandag weer open

De Hema in Pijnacker was zaterdag gesloten omdat er mogelijk corona was geconstateerd bij een personeelslid. De winkelketen heeft uit voorzorg de winkel laten ontsmetten. Dit was zichtbaar door mannen met witte pakken die in de winkel aanwezig waren.

We nemen het zekere voor het onzekere
Pijnacker-Nootdorp.tv sprak zaterdag met Frederique van Urk van de Hema: “Het is inderdaad zo dat de winkel wordt ontsmet omdat er een collega is die mogelijk besmet is geraakt met het virus, maar dat weten we niet zeker. We nemen als Hema het zekere voor het onzekere. We vinden dat we dat moeten doen”.

Verscherpte maatregelen vanuit RIVM
“Tot nu toe was het zo dat je binnen een paar uur weer open kon, maar ook die regels zijn door het RIVM aangescherpt. We gaan maandag gewoon weer open en de situatie wordt nauw gemonitord. Wij hebben uit voorzorg schermen tussen kassa en de mensen. We roepen daarnaast ook op om afstand te houden. Je kan nog steeds veilig winkelen bij ons, aldus van Urk.

Reactie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp
Door het bericht over de Hema ontstaan er veel vragen. Wij spraken met een woordvoerder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: “Ik snap dat mensen zich zorgen maken. Ik heb vandaag contact gehad met de GGD. Zij hebben bevestigd dat de kans heel klein is dat je in een winkel besmet kan raken omdat het contact tussen klant en personeel heel kort is. Hou je gezondheid in de gaten. Als je klachten hebt van verkoudheid, blijf dan binnen. Worden de klachten erger, bel de huisarts. Maak je je zorgen, bel dan het informatienummer op 0800-1351.”

Winkels gaan niet dicht
In eerste instantie werd door een ondernemer gezegd dat de winkels dicht zouden gaan, maar hier is geen sprake van. dit kan alleen landelijk worden bepaald.