Irma Scheurink heeft de sprong gemaakt

Na maanden afwachten heeft Irma Scheurink deze zaterdag eindelijk haar grote parachutesprong gemaakt. Om elf uur vertrok zij vanaf Rotterdam Airport. Toen ze om kwart over twaalf op Roon haar landing maakte, waren daar ongeveer veertig mensen om haar terug op de grond te verwelkomen.  Irma’s sprong werd ondersteund door de Flying Dutchmen van Skydive Rotterdam. Met deze parachutesprong wil zij aandacht trekken voor het Parkinson Café in Delft. Toen ze op de grond aankwam, was ze tegelijk opgelucht en enthousiast. “Over een paar jaar doen we weer zoiets. Misschien gaan we dan abseilen vanaf de Euromast.”

De sprong werd georganiseerd via de Beursvloer van de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging. Robert Verboon was daar aanwezig als matchmaker. Robert: “Met meer dan tien bedrijven als sponsor viel er een hoop te coördineren. We zijn blij met alle ondersteuning en aandacht. Het was heel bijzonder om dit mogelijk te kunnen maken. Dit soort acties is waar het bij de Uitdaging om gaat.”

Dromen najagen

Het Parkinson Café telt driehonderd leden, zowel patiënten als familie en vrienden. Hier kunnen lotgenoten hun verhaal delen of er juist even helemaal niet aan denken. Als een van de drijvende krachten achter het café wil Irma mensen duidelijk maken dat Parkinson niet alleen bij oude mensen voorkomt. Zij was zelf 54 toen ze deze diagnose kreeg. “Je denkt bij Parkinson vaak aan iemand van zeventig of tachtig, maar het treft ook veel jongere mensen. Ik hoop met deze sprong te laten zien dat zo’n diagnose zeker niet het einde is. Ook met Parkinson kun je gewoon je dromen najagen.”

Niels van Hemert