Plannen CulturA & Zo ontvouwd

Tijdens een informatiebijeenkomst in theater CulturA heeft Bibliotheek Oostland, de nieuwe beheerder van het Nootdorps theater in de Dorpsstraat per augustus, de plannen ontvouwd hoe het gebouw ingericht en gebruikt kan worden.

Presentatie en ideeën
Er werden tekeningen gepresenteerd hoe de ruimtes eruit zouden kunnen gaan zien. Daarnaast kregen de aanwezigen alle ruimte om in de theaterzaal hun ideeën te spuien. Medewerkers van de samenwerkingspartners Bibliotheek Oostland, het Jeugd- en Jongerenwerk en de SWOP stonden klaar om alles te noteren. Er waren meer dan 80 mensen afgekomen op deze avond en er zijn meer dan 40 ideeën opgehaald.

Prachtige score
“Een prachtige score”, juicht Jacqueline van Veen van SBJ Samen Sterk die beloof heeft de uitkomsten zo snel mogelijk wereldkundig te maken. Jacqueline van Veen presenteerde samen met Manuela Bijl het plan hoe het gebouw ervan binnen uit kan gaan zien als de Bibliotheek van de Markt terugverhuist naar de Dorpsstraat. “We hebben veel aandacht besteed aan typisch Nootdorpse invloeden. Zo zal er een tapijt over de kille trap komen waar een kunstwerk in verwerkt is van een uit Nootdorp afkomstige kunstenaar. Natuurlijk wordt een ruimte vernoemd naar Jan Jansen en zal de historie van de drafbaan te zien zijn”, aldus Jacqueline.

Het Verhalenbos
Verder onthulden de dames hoe de ruimte voor de jeugd, het Verhalenbos, vormgegeven wordt. Met schommels aan het plafond in een denkbeeldig bos. De jeugd boven de 12 jaar krijgt een eigen ruimte waar ze kunnen studeren of foto’s kunnen maken voor een green screen. Het valt op dat werkelijk elk gangetje of plekje uitgekiend benut gaat worden. Een uitdaging voor Jacqueline en de mensen die CulturA & Zo gaan bemensen: “want een grote verbouwing wordt het niet, maar alles wordt ingezet om het gebouw sfeervoller te maken. Zoals het nu is kan het overal staan in Nederland, en wij willen dat het gezellig en uitnodigend is en dat duidelijk is dat dit gebouw in Nootdorp staat.”