112 Veiligheidsdag Pijnacker-Nootdorp

Op zaterdag 22 september is de 112 Veiligheidsdag Pijnacker – Nootdorp van tien uur in de ochtend tot vier uur in de middag. Tijdens deze dag valt er weer van alles te beleven en kun je je laten informeren over het werk van de diverse hulpdiensten. HTM en RET zijn aanwezig met een bus en informatiestands, Justitie, Vloot en Roadshow van de Koninklijke Marine, Luchtmacht, Staatsbosbeheer en nog vele andere.

Wat valt er allemaal te zien
Tijdens de open dag kun je een kijkje nemen bij de brandweerkazerne en in het politiebureau. Hier krijgt u allerlei informatie over het werk van de brandweer en de politie. Tijdens de dag worden er demonstraties gegeven, door onder andere de politie-, brandweer- en ambulancediensten. Ook de traumahelikopter zal rond elf uur landen op het weiland naast de brandweerkazerne. Tijdens de 112 Veiligheidsdag blijft de helikopter gewoon inzetbaar.

Bezichtigingen van de Traumahelikopter niet mogelijk
Pijnacker-Nootdorp.tv vroeg aan Ton van Brandweerkazerne Pijnacker-Nootdorp of het mogelijk was om de Traumahelikopter van binnen te bekijken: “Het kan zomaar gebeuren dat deze wordt opgeroepen voor een inzet en met spoed vertrekt. Hierdoor is het helaas niet mogelijk in de helikopter te kijken. Wel zal er uitleg worden gegeven over het werk en wanneer en hoe de helikopter wordt ingezet”.

Activiteiten
De Koninklijke Marine is aanwezig met een hindernisbaan en een klimwand van tien meter.
De spuithuisjes van de jeugdbrandweer zullen er weer staan, hier kan je zien en ervaren hoe het blussen van een brand in zijn werk gaat.
De luchtmacht zal onder voorbehoud aanwezig zijn met een Crashtender, dit is een speciale brandweerwagen die in eerste instantie wordt gebruikt bij vliegtuigbranden, maar ook bij grote calamiteiten zoals een brand op een olieraffinaderij, fabrieksterrein of heidebranden is deze zeer goed in te zetten.
Politie-, brandweer-, en ambulancewagens, motoren en de Marechaussee zal weer aanwezig zijn met busjes en jeeps
Ook zullen er diverse demonstraties worden gegeven