21 juni: Wishful Singing bij H Joannes de Dooper kerk in Pijnacker

A cappella kwintet Wishful Singing brengt in hun nieuwe programma ‘What about Mary?’ bij H Joannes de Dooperkerk in Pijnacker op 21 juni.

Een ode aan de meest veelzijdige vrouw ooit: Maria.
De vijf zangeressen laten in een meeslepende voorstelling zien en horen dat Maria een belangrijke inspiratiebron is voor hun muziek en levenswijsheid. Wishful Singing presenteert in hun voorstelling Maria als een multitaskende vrouw, die alle ballen hoog wil houden en het liefst alle Maria’s in één wil zijn. Van moeder tot majesteit, van Mary Poppins tot Bloody Mary, van Lady Madonna tot Maria Callas. Dat zorgt voor de nodige frictie op het podium. Want wie is Maria nu écht?

Muze voor menig componist
Door de eeuwen heen is haar naam blijven klinken, zonder aan kracht in te boeten. Ze was muze voor menig componist. Palestrina, Reger, Rodgers & Hammerstein, Lennon & McCartney. De onze-lieve-vrouwen van Wishful Singing brengen in dit programma vele Maria’s uit de geschiedenis tezamen, waarin Maria zelf de maat van elke melodie is. Want laten we eerlijk zijn: zonder Maria geen Sound of Music.

Mijn naam is Maria, ik ben moeder, vrouw, echtgenote
zangeres, wetenschapper, politica, popster, icoon, de moeder van

ik ben
alle vrouwen
ik ben een koekje
nu ik zelf nog

(fragment uit de voorstelling)

Uitvoerenden: Wishful Singing
Anne-Christine Wemekamp, Maria Goetze, Marjolein Verburg, Janneke Vis en Marjolein Stots

Een avond female a cappella door Wishful Singing
Een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van begin tot eind. Regie: Annechien Koerselman, met teksten van Wendela de Vos en Herman Finkers.

Aanvang en locatie:
21 juni, aanvang 20:15
H Joannes de Dooperkerk (Parochie Christus Koning)
Oostlaan 38, 2641 DL Pijnacker

kerk op 1 minuut lopen ligt van het metrostation Pijnacker Centrum van RET lijn E.

Kaartverkoop:
Aan de kerk nog kaarten te koop zullen zijn. Maar bij voorkeur via de site van Wishful Singing.