40 jaar HCP, 50+ reünie

Afgelopen november startte het lustrumjaar van de Hockeyclub Pijnacker. Op 12 december 1977, lukte het na veel overleg met de gemeente om een nieuwe sportclub aan het rijke sportieve arsenaal in Pijnacker toe te voegen. Geen sinecure aangezien er in de regio vele hockeyverenigingen met grote namen zijn gevestigd en men zich binnen de gemeente afvroeg of nog een hockeyvereniging wel ‘echt’ nodig was. De eerste oproep tot lidmaatschap hing bij de tennisvereniging, vandaar dat er allemaal tennissers lid werden.

Het eerste bestuur
Paul van Egmond, Lydia Vellekoop, Ton Collignon, Anke Flapper en Wouters Sturms vormden het eerste bestuur. Echte hockeyenthousiastelingen die hun kinderen erin meetrokken. Een familie vereniging, zonder kapsones, waarbij eenieder een taak had binnen de organisatie. Ooit begonnen op een geleend veld van de korfbal en een clubhuis gehuurd van de ijsvereniging aan de Rijskade. (Als het vroor kon je immers toch niet hockeyen) Voor die tijd kwam Albert Stam langs met z’n vouwwagen plus tent, gevuld met kratten bier en fris om de spelers na de wedstrijd te laven. Men speelde allen op zondag.

Eigen clubhuis
In 1985 werd het eerste HCP-clubhuis gebouwd. Een actieve bouwcommissie zorgde voor een praktisch ontwerp en de benodigde financiën en met hulp van veel vrijwilligers die voor de afwerking zorgden, kwam er een clubhuis waar de HCP-elftallen vol trots hun gasten in ontvingen. Hans de Klerk had, in zijn functie van penningmeester, de gemeente kunnen overtuigen van het feit dat één kunstgrasveld goedkoper was dan 2 grasvelden. En zo kwam het dat HCP een van de eerste verenigingen in de regio was die een kunstgrasveld had.

Groei
De groei van de club ging gestadig door en rond het eerste lustrum waren er 275 leden. Tijdens de laatste ALV gaf het bestuur een ledenaantal van ruim 1000 door. De eerst competitie werd gespeeld door 2 herenteams, 1  veteranenteam, 2 damesteams, jongens A, B, C en D en meisjes B, C en D. Een veterinnenteam op de dinsdag sloot al snel aan en vrij snel kwamen er ook mini’s. Op de site van HCP kunt u nu lezen dat er 65 teams! meespelen in de diverse klassen en er 8 trimhockeygroepen actief zijn door de week. En er is een wachtlijst voor de benjamins. Om die allemaal een plaatsje te geven in het weekend liggen er plannen voor de aanleg van een vierde! veld. Dit in goed overleg met de gemeente en DVSP als directe buurman. DSVP is gelukkig bereid om mee te denken in dezen, omdat HCP ligt ingesloten tussen de weg en de velden van DSVP.
Drie jaar geleden is het clubhuis grondig verbouwd en uitgebreid om deze groei bij te benen. Dat was een flinke investering en kostte ook weer veel energie van de diverse vrijwilligers. Gedurende dit lustrumjaar wil HCP laten zien dat het zijn plaats in het Pijnackerse heeft verdiend.

Lustrumactiviteiten
Op de site, www.hcpijnacker.nl kunt u de plannen voor alle lustrum activiteiten lezen. De lustrumcommissie heeft geprobeerd per maand een sportieve activiteit te organiseren, elke maand voor een andere leeftijdsgroep. Het feestjaar wordt afgesloten in juli met een feest voor alle leden.
De 50+ trimgroep bijt het spits af met een sportieve reünie- achtige middag/avond op 20 januari a.s.
Zij nodigen alle 50+ leden en oud-leden uit om zich aan te melden via de HCP-site.

40jaarhcp@gmail.com
De middag start met een ‘aangeklede’ koffie en thee ontvangst om 14.30 uur, daarna is er de mogelijkheid om mee te doen met een fithockeywedstrijd. (Fithockey wordt gespeeld met rubber knotsen en een grotere bal. Geen gevaar voor blessures dus.)

Rond 16.30 uur begint het borreluurtje, gelegenheid tot het bijpraten en herinneringen ophalen. De drankjes zijn op eigen kosten en betalen kan met de pinpas. U kunt dus zo binnenvallen voor een drankje. Daar hoeft u zich niet voor op te geven. Zo rond 17.30 uur kunt u deelnemen aan een Hollands buffet. De bijdrage daarvoor is €20 pp. En de organisatie wil graag voor 10 januari weten of u daaraan meedoet. Dit kan via 40jaarhcp@gmail.com