Voetbaldagen: iets minder druk, maar wel gezellig

De Voetbaldagen bij de Pijnackerse voetbalvereniging DSVP worden dit jaar iets minder druk dan andere jaren. Het aantal aanmeldingen blijft tot nu toe iets achter. Toch rekent de voetbalclub op zo’n 45 tot 50 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar, zegt Tim Rensen, hoofdtrainer van DSVP. En die kinderen beleven op 9, 10 en 11 augustus veel plezier op het terrein van de voetbalclub. De Voetbaldagen zijn bedoeld als plezierige vakantieactiviteit voor alle kinderen die van voetbal houden en die tijdens de zomervakantie niet zoveel te doen hebben. Er worden trainingen gegeven, spellen gedaan en trucjes geleerd. Het plezier staat voorop, al houdt Tim wel in de gaten of hij ergens een onbekend talentje rond ziet lopen die misschien wel een plekje in een van de jeugdelftallen zou verdienen.
De organisatie van de Voetbaldagen is altijd weer een uitdaging, omdat daar vele vrijwilligers voor nodig zijn, en die zijn niet meer altijd even gemakkelik te vinden. “Eigenlijk zou je zo’n activiteit als deze wat breder moeten trekken, met meer voetbalclubs die hun steentje bijdragen. Maar ook dat vergt mankracht om zoiets van de grond te krijgen”, zegt Tim.

Het worden hoe dan ook drie dagen waarin kinderen volop kunnen genieten. Ze zijn al vanaf 9 uur ’s morgens welkom op de accommodatie van DSVP aan de Sportlaan in Pijnacker, op sportpark De Groene Wijdte. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten en afwisselende trainingen. Ook krijgen de deelnemers een compleet voetbaltenue.

Tussen de middag wordt er voor een lekkere lunch gezorgd. Kinderen hoeven geen lid te zijn van DSVP: er is een open inschrijving. De deelname voor alledrie de dagen kost € 99.

Meer informatie is te vinden op de website van DSVP.