Avalex doet weer mee met inzamelactie van Wecycle

Kleine elektrische apparaten, spaarlampen en andere dingen waar een stekker aan zit kunnen altijd worden ingeleverd bij de milieustraten van Avalex. Het afvalbedrijf doet ook dit jaar weer mee met de actie van Wecycle, waarmee de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem gesponsord wordt. De actie loopt dit jaar van 28 april tot en met eind augustus.

Inwoners die vanaf 28 april elektrische apparaten inleveren, kunnen daarmee punten sparen. Hiermee maakt de lokale afdeling van stichting De Zonnebloem kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maakt u zelf kans op mooie prijzen.

Als u de zogenaamde e-waste inlevert, verdient u punten door naar www.wecycle.nl/inleveren te gaan. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor een goed doel. In de Avalex-gemeenten is deze cheque bestemd voor de Zonnebloem, de vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een handicap.

Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat is zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen worden. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.

Meer informatie is te vinden op de website van Wecycle.