Berkroden garandeert plaats leerlingen Pijnacker-Nootdorp

De druk op de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, die vanavond moet beslissen over het voorstel om in Nootdorp een VMBO-school te vestigen, wordt verder opgevoerd. Een van de argumenten die vorige week aan de orde kwamen waarom die school er zou moeten komen, was dat het voor leerlingen uit de gemeente moeilijk zou zijn om een plek te krijgen op een VMBO-school in de omliggende gemeenten. Met name Melanchton Berkroden, een Christelijke VMBO in Berkel en Rodenrijs, werd daarbij genoemd. Het schoolbestuur heeft vandaag in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat Berkroden voor elke leerling uit Pijnacker-Nootdorp een plek garandeert.

Tijdens de oordeelsvormende vergadering van vorige week donderdag vertelde de vader van een VMBO-leerling hoeveel moeite het hem had gekost om zijn zoon op redelijke fietsafstand van Pijnacker geplaatst te krijgen. Verschillende raadsleden hadden die signalen ook gekregen. Zo liet Bartjan Kerklaan (Gemeentebelangen) weten dat hij van diverse directeuren van basisscholen had gehoord hoe moeilijk het is om voor VMBO-leerlingen een plek te vinden. Diverse fracties wilden dan ook weten of scholen een ‘postcodebeleid’ mogen voeren.

Volgens de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Rotterdam, het schoolbestuur van Melanchton en dus ook van de vestiging in Berkel, had al eerder laten weten dat leerlingen vanuit Pijnacker-Nootdorp wel degelijk een plek kunnen krijgen. In de brief van vandaag wordt die garantie nog eens bevestigd. “Wij weigeren geen leerlingen uit uw gemeente en garanderen voor elke leerling uit Pijnacker-Nootdorp een plek op onze scholen”, schrijft de voorzitter van de Raad van Bestuur, H. Post.

(Foto: Nieuwbouw van Melanchton Berkroden in Berkel en Rodenrijs.)