Burgemeester Francisca Ravestein geeft startsein Orange the World!

Vandaag (maandag 25 november om 17.00 uur) zal burgemeester Francisca Ravestein de het startsein geven voor de Orange the World campagne. Op dat moment zal de kroontjespen in de vijver van het Oranjeplein in het oranje licht worden gezet. Ook de lantarenpalen rondom de vijver zullen oranje licht verspreiden. Hiermee sluit de gemeente Pijnacker-Nootdorp aan bij de internationale campagne Orange the World. Deze campagne is gericht tegen seksueel, fysiek of psychisch geweld tegen vrouwen en meisjes.

Iedereen kan iets doen!
Geweld tegen vrouwen en meisjes kan alleen stoppen als we daar met elkaar aan werken. Iedereen kan iets doen! Om die reden wil de gemeente ook aandacht vragen voor deze campagne. Hoe passend is het om tijdens de Orange the World campagne het Oranjeplein in het oranje licht te zetten!

Waarom oranje?
Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne en staat voor een zonsopgang waarbij een toekomst zonder geweld voorgestaan.

Dag tegen geweld
Van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen, tot 10 december de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, wordt aandacht gevraagd voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd, in Nederland en ook in Pijnacker-Nootdorp!

Het Oranjeplein in Pijnacker blijft in deze periode oranje gekleurd!