Dickensband is er helemaal klaar voor

De Dickensband van Drumfanfare Haaglanden is er helemaal klaar voor. De schitterend uitgedoste band gaat een drukke periode tegemoet, met zeker tien optredens in eigen dorp en daarbuiten. De band speelt op 17 december tijdens de Kerstmarkt op het Raadhuisplein en een dag later tijdens de Santa Run, en er zijn ook optredens in Haarlem, Leiden, Voorschoten, Rijswijk, Den Haag en Delft.

De Dickensband is al jaren een belangrijk onderdeel van de Drumfanfare. Secretaris Ingrid van der Kleij: “Het begon een aantal jaren geleden toen we als begeleidingsband optraden bij een concert door mensen met een verstandelijke beperking. Daarna ontstond een saxofoonensemble voor Kerstoptredens en daar kwam uiteindelijk de Dickensband uit voort.”

De leden van de vereniging zijn er erg enthousiast over. “Er zijn er nu al meer dan dertig die mee doen, en iedereen is ook nu weer volop bezig geweest met de aankleding. We hebben inmiddels een ruim repertoire muziek die we als Dickensband spelen, en iedereen vindt het even leuk.” Voor de promotie, maar ook omdat het voor de leden zelf zo leuk is, heeft de band onlangs een  mooie fotoserie opgenomen. In vol Dickens-ornaat natuurlijk.

Dus voor de Pijnackerse band is het helder: laat december maar snel beginnen.

Dickensband Drumfanfare Haaglanden Dickensband Drumfanfare Haaglanden Dickensband Drumfanfare Haaglanden Dickensband Drumfanfare Haaglanden Dickensband Drumfanfare Haaglanden