Dorps wonen in duurzame, groene wijk Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp

Duurzaam wonen in de nieuwe wijk Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp komt weer een stap dichterbij. Maandag 24 juni ondertekenden gemeente Pijnacker-Nootdorp en gebiedsontwikkelaars BPD (Bouwfonds Property Development), Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed de samenwerkingsovereenkomst voor deze nieuwe groene en dorpse woonwijk.

Tuindershof krijgt circa 600 woningen
Tuindershof ligt ten zuidwesten van de oude dorpskern van Pijnacker, tussen twee historische groene linten en nabij de Plas van Van Buijsen. In de dorpse, groene wijk komen circa 600 woningen. De gemeente en ontwikkelaars gaan een samenwerking aan voor circa 465 huur- en koopwoningen. Wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: “In Tuindershof komt een mix van verschillende typen koopwoningen en willen we circa 40% sociale woningbouw realiseren. Hiermee sluiten we aan bij de woningbehoeften die er in Pijnacker-Nootdorp leven, en maken we deze nieuwe groene, duurzame wijk bereikbaar voor een brede groep mensen.”

Toekomstbestendige wijk
Sander Pieterse, namens de marktpartijen: “In Tuindershof maken we gebruik van de kracht van de plek. Pijnacker heeft een groen DNA, met in vrijwel iedere voortuin een boom. Dat DNA zetten we door in Tuindershof. Het wordt de meest toekomstbestendige wijk van Pijnacker-Nootdorp. Tuindershof is de eerste volledig gasloze wijk in Pijnacker, de woningen worden met duurzame materialen gebouwd. Het vele groen in de woonomgeving kan hevige regenval opvangen en de variatie aan woningtypen maakt de wijk aantrekkelijk voor veel mensen. De marktpartijen zoeken daarvoor actief de samenwerking met woningcorporatie Rondom Wonen voor het realiseren van de bereikbare huurwoningen in de wijk.”

Duurzaam wonen in het groen
Duurzaamheid krijgt in Tuindershof speciale aandacht. Het omliggende groen en water wordt doorgetrokken in de nieuwe woonwijk. Wethouder van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: “Zo maken we de groene beleving van de omgeving onderdeel van het wonen en bouwen we natuurinclusief. Dit draagt niet alleen bij aan de bekende dorpse sfeer, maar is ook essentieel om de nieuwe wijk te wapenen tegen de klimaatverandering. Met verschillende groene linten in de wijk zorgen we voor voldoende waterbergingscapaciteit bij stortbuien, vangen we hittestress op en wordt Tuindershof onderdeel van de ecologische verbindingszone ten westen van Pijnacker-Nootdorp.”

De bouw van Tuindershof start naar verwachting eind 2020. Meer weten? Kijk op: www.pijnacker-nootdorp.nl/tuindershof