Inzamelactie Wecycle slaat niet aan in Pijnacker-Nootdorp

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat De Zonnebloem in Pijnacker-Nootdorp 1000 euro gaat verdienen aan de inzamelactie Wecycle. Die actie is bedoeld is om bewoners te stimuleren om afgedankte elektrische apparaten in te leveren bij het afvalbrengstation. Bij de inlevercompetitie, die tot en met eind augustus loopt, staat Pijnacker-Nootdorp op dit moment op de 57e plaats van de 70 deelnemende gemeenten. Alleen de goede doelen in gemeenten die bij de afsluiting in de top-25 staan, verdienen aan het eind van de inleveractie 1000 euro.

De actie, die in deze regio wordt gehouden door Avalex, is eind april van start gegaan. De bedoeling is dat inwoners hun oude stofzuiger, beeldscherm of ander apparaat waar een stekker aan zit, inleveren bij de milieustraat en vervolgens ter plekke via hun smartphone melden dat ze dat hebben gedaan. Via GPS wordt de locatie en de aanwezigheid van de deelnemer gecontroleerd. Na bevestiging per e-mail worden punten toegekend. Om de uiteindelijke score per gemeente te kunnen berekenen wordt rekening gehouden met het aantal inwoners van de betreffende gemeente.

Uit de puntenberekening blijkt dat tot nu toe maar één inwoner van Pijnacker-Nootdorp in het kader van Wecycle een apparaat bij het afvalbrengstation heeft ingeleverd. In deze regio staat de gemeente Rijswijk tot nu toe wel in de top-25. Als de rangschikking zo blijft, dan kan de Rijswijkse Zonnebloem dus wel 1000 euro aan de actie overhouden.

Informatie over de actie is te vinden op deze webpagina.