Jeugdland zoekt vrijwilligers met gevoel voor techniek

Jeugdland is een begrip in Pijnacker. Veel mensen die nu als vrijwilliger meewerken, deden vroeger zelf als kind mee aan de vakantieweek. Dat is mooi, want dat zijn mensen die in elk geval het goede Jeugdlandgevoel al hebben! Ook voor dit jaar zijn ze weer nodig. Sterker nog: de organisatie zoekt uitbreiding. Er zijn vooral vrijwilligers nodig die iets van techniek afweten.

Jeugdland Pijnacker wordt dit jaarvoor de 45e keer gehouden, van 14 tot en met 18 augustus. Er zijn weer veel vaste onderdelen, maar ook worden er elk jaar nieuwe activiteiten toegevoegd. Dat betekent dat er dus ook weer meer medewerkers nodig is. Het bestuur streeft naar een verhouding van één vrijwilliger op elke tien deelnemers; een aantal dat afgelopen jaar net niet werd gehaald.

Vooral voor de afdelingen techniek en houtbranden/figuurzagen zijn nieuwe mensen nodig. Van hen wordt wel enige kennis van zaken gevraagd. De organisatie doet daarom een oproep aan vaders, moeders, opa’s en oma’s om zich aan te melden als leiding op deze afdelingen. Opa’s die weten hoe je moet solderen en/of figuurzagen; Jeugdland zou heel blij zijn met hun hulp in augustus. Het doel is ook om de kinderen iets te laten leren op technisch gebied.

Men zoekt ook vaders en moeders die bij een technisch bedrijf werken. Oma’s die nog kunnen punniken, breien en haken worden ook met open armen ontvangen.

Wil je meer weten, kijk dan op deze website. Daar is veel over het programma te vinden, en ook hoe je je als vrijwilliger kunt aanmelden.