Kolken periodiek reinigen

In Pijnacker Noord worden de straat- en trottoirkolken (putten) schoongemaakt.
Voor een goede afvoer van het regenwater laat de gemeente de kolken schoonmaken.
Periodiek onderhoud voor het behoud van een goede staaten voorkomt u dat ze verstopt raken of overstromen.

Tip : Lees ook eens de stukjes op de gemeente site !

 

Wat te doen bij extreme regenbuien   : Gepubliceerd op: 31-05-2018 Gemeente Pijnacker Nootdorp

De laatste dagen zijn er extreme regenbuien in onze gemeente. Het riool kan zulke hoeveelheden regenwater in één keer niet snel verwerken. Gevolg: de straten staan blank tijdens de bui en na afloop stroomt het regenwater niet overal meteen het riool in. Ook in uw huis en tuin kunt u last hebben van water. Wat kunt u doen?

Water op straat

Met deze extreme buien kunnen we niet voorkomen dat er op straat tijdelijk grote plassen liggen. Blijft het water op straat na een uur nog liggen op straat, dan kan een rioolput verstopt zijn. Ligt er veel vuil voor de put, dan kunt u dit zelf met een bezem weghalen. Lukt dit niet, of is er bij de put niets te zien, doe dan een melding bij Meldpunt Leefomgeving van de gemeente.

Meldpunt Leefomgeving

Bereikbaar via www.pijnacker-nootdorp.nl/meldpunt of telefoonnummer 14 015.
Bij direct gevaar of ernstige overlast, kunt u buiten werktijden bellen naar 14 015 en via een keuzemenu uw bericht inspreken. In levensbedreigende situaties belt u 112.

Water in uw huis of tuin

In uw huis of tuin kunt u ook (tijdelijk) last krijgen van water. Wat kunt u doen?

  • Rioleringsproblemen: Als u problemen heeft in huis, ligt de oorzaak vaak bij uw eigen riolering. Behalve wanneer de (halve) straat hier last van heeft. Bekijk een filmpje.
  • Lekkage: Voorkom kortsluiting door de hoofschakelaar in de meterkast uit te zetten of probeer het water buiten de deur te houden door zandzakken voor deuropeningen te leggen.
  • Water in de tuin: Kijk welke maatregelen u in uw tuin kunt nemen, zodat het regenwater gemakkelijker wegloopt. Kijk voor tips op www.hohohoosbui.nl en op www.hhdelfland.nl/inwoner/klimaat-en-water