Lezing om hoe de natuur te beschermen

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op 7 mei van 19:30 – 21:30 uur een lezingenavond over Wat kan je zelf doen om de natuur en het milieu te beschermen. De avond wordt gegeven in het Melarium centrum voor natuur, bijen en kunst in Delft. De toegang is gratis. Gezien het beperkte aantal beschikbare plaatsen is aanmelden verplicht via afdelingDelfland@knnv.nl Na  aanmelding wordt deze bevestigd.

Er zijn twee sprekers
Henk Tetteroo zal zijn Persoonlijk Duurzaam Jaarverslag toelichten. Hierin houdt hij bij wat hij doet om zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te krijgen.
Dat houdt onder meer in:
*zuinigheid met gas, water en stroom
* vegetarisch en biologisch eten
* niet vliegen, niet autorijden
Duurzaamheid nastreven vergt politieke keuzes. Maar mensen zelf kunnen ook verrassen veel zelf doen.

Geert van Poelgeest, voorzitter van de KNNV afdeling Delfland zal de volgende vragen beantwoorden
– Wat kan je in je tuin doen?
– Wat kan je in je straat doen?
– Wat kan je voor je stad doen?
Ook zal hij aangeven hoe de KNNV jouw daarbij kan ondersteunen.

Wat is en doet de KNNV
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.
Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).