Medewerkers nodig voor computercursussen in de bieb

Bibliotheek Oostland heeft nieuwe medewerkers nodig die inwoners willen helpen bij het aanleren van computervaardigheden. Het gaat om mensen die aan de hand van bestaand cursusmateriaal aan de slag willen als docent voor de cursussen ‘Leren werken met de digitale overheid’ en ‘Klik & Tik’. Er worden vrijwilligers gezocht die affiniteit hebben met digitalisering, die het leuk vinden om een ander iets te leren en die bij voorkeur voor langere tijd beschikbaar zijn.

De Digisterker-cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’ maakt de cursisten vertrouwd met het gebruik van hun DigiD bij de verschillende vormen van digitale dienstverlening door de lokale en de landelijke overheid. De cursus bestaat uit drie wekelijkse lessen van twee uur. De groepen bestaan uit minimaal vier en maximaal acht deelnemers.

Klik & Tik is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met het gebruik van de computer of internet. De cursus is speciaal gericht op laaggeletterden en bestaat uit vijf of zes wekelijkse lessen van 1,5 à 2 uur. Hier doen maximaal zes cursisten per keer aan mee.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Leonie van der Geest van Bibliotheek Oostland via haar mailadres of bel: 06-33647416. Leonie is bereikbaar op dinsdag en vrijdag van 8.30-16.30 uur.