Minicursus Dagvlinders herkennen

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op 20 juni een minicursus Dagvlinders herkennen. Leer in één avond en één excursie hoe je tuinvlinders kunt herkennen en hoe je vlinders in jouw tuin krijgt.

Wat is en doet de KNNV
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt. Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt. Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Delflandse gebied
De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur. Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland. En een onderdeel van Natuurpunt Delfland.

Beheer
De KNNV beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Bijeenkomst en kosten
De bijeenkomst op donderdag 20 juni 2019 is van 19.30 – 21.30 uur in het natuurcentrum Het Melarium, Melariumpad 11 in Delft, de excursie is op zaterdag 22 juni van 13.30 tot 15.30 uur in Delft.

Kosten: €10,00; leden van de KNNV afdeling Delfland €5,00. Een vlinderherkenningskaart is hierbij inbegrepen.

Belangstellenden worden uitgenodigd zich op te geven via afdelingdelfland@knnv.nl, er kunnen maximaal 12 menen aan deelnemen, opgeven is dus verplicht. De inschrijving wordt bevestigd.

Deze cursus wordt in samenwerking met Jaarrond Tuintelling en de Vlinderstichting georganiseerd. Na deze minicursus zijn de deelnemers succesvol mee te doen met de Nationale Vlindertelling van 6 juli – 28 juli 2019.