Nieuw in Nootdorp: ‘De Balije Tuin’

Het was geen 1-april grap, maar gisteren ging toch een restaurant open: De Balije Tuin op de grens tussen Pijnacker en Nootdorp.
Vooralsnog kan je alleen koffie, thee of een broodje afhalen maar dat weerhield de eigenaresse Eveline Rolvink niet om de deuren te openen.

“Na vele nachtjes slapen hebben we driekwart jaar geleden toch de knoop doorgehakt om ‘De Balije Tuin’ leven in te blazen. Op 2 november zijn we begonnen met de sloop van het oude pand en begin december begonnen met de opbouw”, laat eigenaresse Eveline de Bruijn weten aan Pijnacker-Nootdorp TV.
“Op een paar kleine dingetjes na is alles voor elkaar. Het zou helemaal fantastisch zijn geweest als op 31 maart de terrassen open konden, dat was echt een perfecte timing geweest! Aan de andere kant is het voordeel dat we nu echt de tijd hebben om het restaurant en elkaar als team te leren kennen”.

Hoe het idee ontstond

Eveline verteld dat ze tot 1 januari een eigen reisbureau heeft gehad. “Maar dat lag vorig jaar ook helemaal op zijn kop. Daarna ben ik tijdelijk in de horeca gaan werken. Mijn man Nico en ik wisten dat het voormalige restaurant ‘de Brede Hoek’ al een tijd leegstond. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn gaan informeren. Zo het plan ontstaan”.

Wat staat er op de menukaart?

“Heel veel lekkers! We hebben een menukaart met de nadruk op verse en biologische producten. We hebben huisgemaakt gebak dat door drie verschillende dames wordt gemaakt. We hebben onze eigen geïmporteerde thee uit Sri Lanka en uiteraard ook veel herkenbare gerechten zoals een broodje carpaccio of een broodje hamburger. Mijn man en ik zijn beiden vegetariër dus voor die groep is er ook heel veel keus!”, zegt een enthousiaste Eveline de Bruijn.

Natuurliefhebbers

De Balije Tuin is een dagrestaurant dat prima geschikt is voor natuurliefhebbers die even uit willen rusten na een wandeling of fietstocht door het nabije Balijbos. Het restaurant is zeven dagen per weken geopend, van tien tot zes.

https://debalijetuin.nl/