De Nootdorpse Bridgeclub wil niet weg uit hun plek CulturA

Dhr. C.J.C. Meewisse Voorzitter maakte gebruik van zijn spreekrecht in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. En pleite voor de Nootdorpse Bridgeclub, ze bridgen op maandagavond en donderdagavond in CulturA.

142 Bridge spelers
Dhr. C.J.C. Meewisse stelde vragen aan het college, opkomende voor de 152 leden die daar altijd hun spel spelen. Namelijk, ze spelen vanaf de geboorte van CulturA, en altijd op deze locatie. Op maandag zijn er twee lijnen en ze gebruiken 17 tafels op de leden hun sport te laten beoefen, ook 2 tafels voor de computer en administratie. Op donderdag hebben ze drie lijnen waarvan 44 paren bezetten dan 24 tafels. Met Kerst, Pasen of jubileum zijn er zelfs 100 leden dus volle bak aan tafelbezetting.

Maar twee zittingen in het voorjaar 2018
Er zijn twee bijeenkomsten geweest met Bibliotheek Oostland, in april en mei 2018 en met de huidige huurders van CulturA. De Bridgeclub heeft er daarna niet meer van vernomen. Er is totaal geen overleg geweest.

Verbazing bestuur Bridgeclub
De Bridgeclub was dan ook verbaasd dat in december 2018 een brief dat de Nootdorpse Bridgeclub niet meer past in de CulturA maar krijgen een alternatief gebouw Nove in de Dorpsstraat. De zaal in Nove is vele malen kleiner.

Nove te klein
Er passen in Nove maar 15 tafels. Dinsdag middag zit er en andere bridge club het Stokpaartje maar die hebben daardoor een aantal leden stop bij 15 tafels. Bij klaverjassen heb je voldoende aan 18 tafels daar er niet gewisseld hoeft te worden. Bij de genoemde aantallen van de Nootdorpse Bridgeclub past het dus niet.

Brandweer niet mee akkoord
Er is nog niet gesproken over de brandweer, die gaat er uiteraard niet mee akkoord als Nove te vol gezet wordt met mensen. De veiligheid komt dan in het geding. Uitwijk plaats zou zijn, tafels op het toneel. De Bridgeclub is vooral met ouderen en hebben uiteraard moeite op het toneel te gaan. De Nootdorpse Bridgeclub wil dus blijven Bridgen in CulturA.

Het is geen leeszaal
 Het is geen leeszaal waar boeken moeten neergezet worden. Daar moet een ander soort van programmering voor komen. De Bridge club heef daar vragen over gesteld maar kregen vage of geen antwoorden.

Kwalijke zaak
De Nootdorpse Bridgeclub vindt het dan ook zeer kwalijk om de 142 leden te negeren maar ook het aantal aan leden niet passen in de beperkte ruimte van Nove.

Opdracht gemeente
De gemeente heeft ook een opdracht om senioren actief te houden. Daar is gewoon ruimte voor nodig. We willen dus gewoon blijven bridgen in CulturA en dat zou qua inzicht gewoon moeten kunnen aldus de Bridge club.