Vaccineren in het gemeentehuis nu zonder afspraak

GGD Haaglanden gaat tijdelijke priklocaties openen in het gemeentehuis van Pijnacker-Nootdorp. Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan op dinsdagen van 15:00 tot 20:00 zonder afspraak voor een prik terecht. Er is een arts aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Keuze uit twee vaccins
18-plussers kunnen kiezen uit het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Jonger dan 18 jaar of ben je zwanger? Dan krijg je het Pfizer-vaccin. Van het Pfizer-vaccin heb je twee prikken nodig, met minimaal 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik. Bij het Janssen-vaccin is 1 prik voldoende.

Eventuele bijwerkingen
Na de prik moet je nog een kwartier plaatsnemen in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen krijgt. GGD Haaglanden verzorgt de registratie. Je krijgt ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie, als dat nodig is.

Blijf bij klachten thuis
Heb je klachten die kunnen passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en maak afspraak via www.coronatest.nl om je te laten testen. Zo voorkom je dat je andere besmet.

Wat neem je mee?
Als je op dinsdag naar het gemeentehuis wilt gaan voor een vaccinatie, neem dan je identiteitsbewijs en een mondkapje mee. Ook vraagt de GGD om kleding aan te trekken die makkelijk de bovenarm kan ontbloten.