Vrijwilligers SWOP zelf eens verwend

De vele vrijwilligers die actief zijn voor de Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp zijn donderdagavond eens flink verwend door de beroepskrachten van de SWOP. De omgekeerde wereld dus, want normaal gesproken zijn het juist de vrijwilligers die zich voor anderen inzetten. Ze kregen als dank voor hun vele werk een feestelijke maaltijd tijdens een gezellige vrijwilligersavond.

Tijdens de vrijwilligersavond presenteerde de SWOP ook zijn nieuwe website. Deze website is gedeeld met Bureau Vrijwilligerswerk en Bureau Mantelzorg Ondersteuning, die beide ook onderdeel zijn van de SWOP. Er is veel overlap tussen deze drie activiteiten, maar omdat ze ieder toch een eigen doelgroep hebben is gekozen voor deze opzet.

Enthousiast

De vrijwilligers van de SWOP zijn erg enthousiast over hun werk. Will van Gent (78 jaar): “De afgelopen twaalf jaar ben ik vrijwilliger bij de SWOP, waar ik van alles doe. Het is heel leuk. Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn en zou het erg missen als ik geen vrijwilliger was.”

Ook Jan de Kreij (91) doet al heel lang vrijwilligerswerk. “27 jaar geleden ben ik als vrijwilliger begonnen met post bezorgen. Dat zijn ze toen vergeten op te zeggen en sindsdien doe ik het. Daarnaast ben ik erelid van de biljartclub en geef ik biljartles bij de SWOP.” De Kreij heeft in zijn leven eigenlijk altijd leiding gegeven, en het vrijwilligerswerk is voor hem een manier om te dienen, “om me verdienstelijk te maken”, zoals hij het zelf zegt. “Ook al ben ik op leeftijd, ik maak nog steeds plannen voor wanneer ik 100 word.”

Niels van Hemert

.

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

Foto’s: Lia van Halderen